Recepten

 Home Made Granola, kom gerust proeven

we hebben alle ingedriënten in huis...

Hoe ga je te werk?
 
Nodig voor een grote bokaal: 
  • 250 gr Havervlokken (grof)
  • 60 gr Zonnebloempitten
  • 60 gr pompoenpitten
  • 60 gr sesamzaadjes
  • 60 gr ahornsiroop
  • 50 gr palmbloesemsuiker
  • snuifje zout
  • 2 theelepels vloeibare honing (optioneel)
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 150 gr gedroogd fruit: rozijnen, bosbessen, cranberry's of andere (optioneel)

Verwarm je over voor op 170°. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg deze alvast klaar.

Meng alle ingedriënten behalve het fruit.

Verspreid het mengsel op de bakplaat en plaats deze in de oven, zet de oven iets lager, op een 150°.

Het mengsel moet een 40 tal min bakken en halverwege de baktijd omgeroerd worden en terug mooi verspreid worden op de bakplaat.

Laat de granola daarna afkoelen en meng er de gedroogde vruchten onder.

LEKKER MET NATUURYOGHURT OF VERS FRUIT INDIEN JE GEEN VRUCHTEN HAD TOEGEVOEGD.

Let wel: hou het baksel tijdens het bakken goed in het oog, afhankelijk van de sterkte van je oven zul je de tijd en of temperatuur moeten aanpassen ( spreek uit eigen ondervinding...)

Voor diegenen die nog minder suiker willen, pas gewoon de hoeveelheid ingrediënten aan.

Voor glutenvrije variaties, werk je met quinoa, gierst of boekweit of hebben we zelfs glutenvrije havervlokken.